Gevelbepleistering

Gevelbepleistering

Decofas is zowel gespecialiseerd in het pleisteren van gevels als in het plaatsen van gevelisolatie, die met sierpleister wordt afgewerkt. U hebt daarbij de keuze uit siliconenharssierpleister of minerale krabpleister.

Siliconenharssierpleister is elastisch en bijgevolg minder gevoelig voor scheuren. De korreldikte en kleur kunnen gekozen worden uit een zeer uitgebreide kleurenwaaier. Siliconenharssierpleister is lichter dan minerale pleister en daarom beter geschikt voor het afwerken van gevelisolatie.

Minerale pleisters zijn samengesteld uit kalk, cement en zand. Deze natuurlijke bestanddelen worden aangevuld met granulaten en kleurpigmenten. Na het aanbrengen (inclusief wapeningsnet) wordt de sierpleister gekrabd, waardoor de specifieke textuur ontstaat.

Siliconenharssierpleister zonder isolatie

De gevel wordt eerst gecementeerd. In de cementering wordt een wapeningsnet verwerkt. Het resultaat is een vlak oppervlak waarop, na het aanbrengen van een hechtingslaag, de siliconenharssierpleister wordt aangebracht in de gewenste kleur en korreldikte.

 

Siliconenharssierpleister met isolatie

De isolatieplaten worden verlijmd tegen de gevel en indien nodig geplugd. Daarna worden de voegen tussen de isolatieplaten opgespoten. Vervolgens wordt alles opgeschuurd en wordt de wapeningslaag geplaatst. Na voldoende droging wordt dan de siliconenharssierpleister aangebracht in de gewenste kleur en korreldikte.

 

Gevelplinten

Om de gevelbepleistering te beschermen tegen vocht en opspattend vuil is het aan te raden om onderaan een gevelplint te voorzien.

Deze kan worden uitgevoerd in natuursteen, granietpleister of in cement.

Gevelreiniging

Omdat de gevelbepleistering voortdurend wordt blootgesteld aan weer en wind, is het onvermijdelijk dat er na verloop van tijd sporen van vervuiling optreden. Het is belangrijk om de vervuiling aan te pakken, omdat deze op termijn de bepleistering zal aantasten. Door middel van een biologisch reinigingsmiddel en een beschermende coating gaan de gevels er weer als nieuw uitzien.

 

 

Cementering

Cementering is een effectieve methode waarmee oude gevels gerenoveerd kunnen worden. Vaak wordt een cementering toegepast bij renovaties omdat ze de muren beschermen tegen de weersinvloeden. Maar ook bij nieuwbouw zijn er verschillende toepassingsmogelijkheden, zoals het cementeren van vochtige ruimtes, kelders, zwembaden, gevelplinten,…

Steenstrips

Door het dunne/platte karakter van steenstrips kun je een gevel renoveren met een minimum aan ruimteverlies. Steenstrips zijn direct op de gevel of isolatieplaten aan te brengen. 

Bij een grondige renovatie of nieuwbouw worden steenstrips veelal gecombineerd met een degelijk buitengevelisolatiesysteem.

Interesse in onze diensten? Aarzel niet om ons te contacteren!